Branko Zivotin, katolički astrolog - prognozer

Saturn - Udarci Života

Svaki čovjek u životu mora proći loše, mora osjetiti nešto na svojim plećima. Ne postoji tog čovjeka kojem mu je sve bilo po taman, koji nije imao nikada probleme, koji nije vodio brigu o bolesnoj osobi, koji se nije suočio sa životnim nedaćama. Koji nije u muci prizvao Boga u pomoć ili majku. Za sve muke, nevolje, teške bolesti, Carcinom, siromaštvo, uvjek je krivac, prva među gorim, planeta Saturn.

Astrolozi ovaj planet ističu kao nekog učitelja. Saturn je prvi ugledao talijanski astronom Galileo Galilei 1812. godine. U religiji je predstavljen kao "Pali anđeo", 10 puta je veći od Zemlje. Srbija je pod utjecajem upravo ovog planeta, Saturn je najteži planet cijele astrologije. Osnova mu je red, rad i disciplina. Ovaj planet u aspektima s bilo kojim planetom, donijet će osobi u životu dosta loše, ograničenosti, težinu, bolest, gubitak, nezaposlenost, siromaštvo, smrt.

Nema ni jedan skoro aspekat da je povoljan. Najopasniji aspekat Saturnov je konjukcija, sekstil, trigon, koji stvaraju čovjeku teške udarce u njegovom životu, ogromnih problema. Po tim aspektima tko ima u natalnoj karti, ovisit će samo, kada će se točno aktivirati. Ovi aspekti se moraju aktivirati najkasnije do 63. godine koliko traju ovi aspekti iu roku tog vremena, pojavit će se ti problemi, s čime su aspektovani sa Saturnom.

Više informacije :

Aspekti semikvadrat (45), kvadrat (90), opozicija (180), inkonjukcija (150) i ostali sa Saturnom, to su aspekti velikih zautegnutosti i oni se ostvaruju najkasnije do 44. godine. Aspekat semikvadrat (45) sa Saturnom se ostvaruje u doba 20 - 30. godine. Dok kvadrat od 18 do 38. godine. Inkonjukcija sa Saturnom je najopasnija jel se ovdje radi io Marsovoj snazi, te se ovaj aspekt ponavlja nekoliko puta u životu i osoba, ima nekoliko puta sličnih situacija.

Planeti igraju vrlo važnu ulogu. Svaki Planet koji je povezan sa Saturnom, obavezno će osobi u životu, donijeti, određeni događaj, s problemom. Uvjek se povjezuje Planet u znaku kom je, zatim u kući kojoj se nalazi, zatim kakve pravi aspekte i da li se nalazi na nekoj fiksnoj zvijezdi. Saturn se mora promatrati i sa njegovim ciklusima u razdoblju od 7 godina. Takav ciklus se zove Sade - Saturn. To znači, kada tranzitni aspekt pravi aspekat sa natalnim Mjesecom. Ovaj ciklus je vrlo nezgodan, jel će osobi u roku 7 godina donijeti niz problema, odricanja, bolesti u obitelj, niz opasnosti, težinu, gubitak braka, žuvot bez mnogo veselja i radosti, jake depresije, pesimizam.

Da bi se točno izračunalo, kada se može što očekivati ​​u dobi 7 godina, mora se točno promatrati, kakve će sve aspekte napraviti tranzitni Saturn s natalnim planetima i sa asteroidima koji su najvažniji. Asteroidi u natalnoj karti su najvažniji, često su presudni za mnoge događaje gdje neki planet ne pokaže. Mora se obvezno pratiti, kada je Saturn retrogradan ili kada je planet ili asteroid retrogradan, a posebno, da se promatraju oni planeti koje tvore aspekt u natalnoj karti sa Saturnom, da se vidi, da li su ti planeti retrogradni, kao i asteroidi. Retrogradnost planeta igra vrlo veliku ulogu.

Aspekat Mjesec sa Saturnom, ovo jedan od najgorih aspekata što može postojati. Naime, ovaj aspekat uvjek označava da će osoba oboljeti od Carcinoma ili eventualno od nekog oblika tumora. Također, isto pokazuje da je netko u obitelji morao je imati probleme s tumorom, cistom, carcinoma. Mnogi astrolozi ne smatraju da je tako, međutim, ja sam mišljenja sasvim drugačije jel sam izučavao posebno ovaj aspekt i praksa je pokazala, i svaka osoba, koja je imala ovaj aspekat, imala je u životu probleme s navedenim bolestima. 

Aspekat kvintil (72) je najzaštitniji za Carcinom i ako slučano, osoba oboli od Carcinoma, tada se prvi aspekt koji tvori kvintil sa Saturnom, pokazat, točno, što osoba treba učiniti kako bi se izvukla. Kvintil može biti i orbis do 17 stupnjeva, dok kvintil s Uranom, Neptunom, Plutonom smije biti 7 stupnjeva. Taj kvintil, uvjek će pokazati mjeseci ili eventualno godine, koliko će bolest trajati i kada može očekivati ​​izlječenje. Tako, ako neka osoba ima bilo koji aspekt sa Mjesecom / Saturnom, neće je mimoići tumor, cista ili Carcinom, odnosno, u obitelji, neće ih mimoići ova bolest.

Ovaj planet nikakve veze nema s karmom iako ga mnogi astrolozi čvrsto vezuju. Ovaj planet je tvorac Sudbine i na temelju njega, kao i kako je postavljen u natalnoj karti, točno se vidi, kakva je Sudbina nečija, kakva su mu zaduženja na zemlji, kao i što sve mora proći. Preko ovog planeta se može lako opisivati ​​nečija prošlost, ali prošlost samo u ovom životu dok prošli život NE! 

Saturn je Sudbina ista oznaka na Liniji dlana koja predstavlja Liniju Saturna, značenje mu je isto kao i u astrologiji, otuda je ta hiromantija toliko precizna jel se točno u godini sve kaže, što je osoba proživjela. Isto tako, prateći Saturna u natalnoj karti, dobit će se vrlo precizno, kada je točno osobi bilo teško, kada je imala nekih teških razdoblja. 

Kada se točno izračuna, lako će se dobiti skala teških razdoblja. Kod nekoga je skala malo drugačija, sve ovisi, kakve aspekte Saturn pravi sa Asc, Ic, Dc, Mc, gdje skala ide od godinu do tri godine, dolje ili gore od ove skale teških razdoblja.

Kada je sluačajno Saturn u teškim Aspektima sa Jupiterom, Uranom, Neptunom, Chiron, Vestom, Juno, Ceres, Lilit, aspekti se moraju vrlo pažljivo računati u minutu, jel su svi ovi planeti spori kao i asteroidi. Kada se izračunaju u minuti, tada se preračunavaju vladavine godina određenih planeta ili asteroida, i točno će se dobiti godina, mjesec, kada će se aspekat ostvariti. Ako se dobro izračuna, pogreške nema.