Branko Zivotin, katolički astrolog - prognozer

Roditelji pusači svjesno truju djecu

Objavljeno Lipanj 3, 2020

Svaki pušač ne primjećuje kako smrdi ko govno, tko da se netko posro i popišao po njemu. On je tolko bahat gdje zagađuje svjesno okolinu, nema obzira da li nekome smeta duhan ili ne, da li ima zdravstvenih problema, gdje mu duhan pogoršava zdravlje.

Nikada mi nisu jasni pušači bili, kuka kako ima malu plaću, kako nema djetetu kupiti čokoladicu, kako jedva živi ali zato ima pare da kupi cigarete, alkohol i da ugrožava sebi a posebno drugome zdravlje a posebno rođenoj djeci, roditeljima, bolesnim ljudima. Odvratno je vidjeti muškarca s cigaretom, alkoholom, a kamoli majku, trudnicu s cigaretom u ustima. Bolje da su djetetu kupil čokoladicu nego što su zabili u usta tu cigaretu i što namjerno ugrožavaju svima zdravlje a posebno svom djetetu. Bolje da su djetetu kupil čokoladicu nego što su zabili u usta tu govnarsku cigaretu i što namjerno ugrožavaju svima zdravlje a posebno svom djetetu.

Mnogi roditelji namjerno truju svoju djecu, ne žele da njihovo dijete ima sretno i zdravo djetinjstvo. Radije bi kupili usrane cigarete nego kupili kvalitetnu čokoladu za dijete. Uvijek se opravdavaju koliko je sve skupo gdje nemaju novca za kvalitetnu čokoladu, ali zato imaju za cigarete koje su skupe.

Djeca su posebno opterećena duhanskim dimom od roditelja iako su roditelji veoma svjesni da je duhanski dim najopasniji i najvažniji unutarnji zagađivač, samo roditelje to ne zanimaja.

Djeca su posebno osjetljiva na toksine u duhanskom dimu. Njihova se tijelo i dalje razvija i njihovi se organi, poput pluća, mogu brzo ozbiljno oštetiti. Djeca imaju višu brzinu disanja i njihova tijela nisu dovoljno zrela da razgrade toksine; kao rezultat, oni apsorbiraju zagađivače duhanskim dimom u znatno većoj koncentraciji od pasivnih odraslih. Na primjer, dijete udisa onoliko zagađivača na sat u sobi ispunjenoj dimom kao da puši cigaretu. Kad bi pušio svaki dan, njegovo bi tijelo brzo apsorbiralo otrov iz nekoliko stotina cigareta. Svakim djetetom koje odrasta u kućanstvu za pušenje mogu se otkriti odgovarajući zagađivači u krvi.

Budući da se ovi zagađivači talože u tapete, tepihe, zavjese i namještaj, dugo vremena ostaju u zraku, čak i nakon intenzivne ventilacije te se udišu. To je još istinitije kada pušite u malom prostoru, primjerice u automobilu. Ovdje je koncentracija zagađivača iz duhanskog dima posebno visoka.

Mnoga su istraživanja pokazala da ne samo da pušenje tijekom trudnoće povećava određene rizike za dijete, već i pasivno pušenje nakon rođenja. Pušenje oca se također smatra faktorom rizika

Smatra se da je rizik od iznenadne smrti dojenčadi (SIDS) od pušenja roditelja dva do četiri puta veći nego u kući bez pušenja. Koliko se rizik povećava, između ostalog ovisi i o tome koliko se cigareta puši i koliko je dijete izloženo pasivnom pušenju.

Djetetov rizik od razvoja alergije, posebno bronhijalne astme, također je značajno veći u kućanstvima pušača. Dojenčad i djeca pasivnog pušenja osjetljivija su na brojne bolesti. Između ostalog, djeca iz kućanstava za pušenje češće se razbole.

Pušenje roditelja povećava rizik od raka kod djece. Djeca čije su majke pušile tijekom trudnoće i dojenja više su u riziku od razvoja karcinoma mokraćnog mjehura i bubrega. Dokazano je da djeca koja odrastaju u kućanstvima pušača imaju tri puta veću vjerojatnost da će razviti rak nosa.

Više informacije :

Što su djeca manja, to je za njih opasnije pasivno pušenje. Svaka trudnica upozorava se na ogromne učinke na nerođeno dijete. Dvije trećine svih trudnica zbog toga se odriče pušenja barem na ograničeno razdoblje. Ali čak i nakon rođenja, pasivno pušenje iznimno je štetno za djecu.

Iznenadna smrt djeteta - što je užasan scenarij: rizik se ne može u potpunosti isključiti, ali pasivno pušenje povećava rizik na masivan način. Bebe i djeca također ne bi smjele spavati u istom krevetu s pušačem. Pušenje sve u zatvorenoj sobi, a posebno u malom prostoru kao u automobilu, zasigurno je najštetnije. Ako roditelji puše više od deset cigareta dnevno, rizik od učestalog hrkanja kod njihove djece je više nego udvostručen. Zato bi Zakon trebao biti strožiji prema roditeljima pušačima.

Kod male djece i posebno roditelja postoji i fizički kontakt. Budući da toksične tvari sadržane u duhanu, poput teških metala i radioaktivnih tvari, prodiraju ne samo u odjeću, već i u kožu i kosu pušača.

Moje Usluge:

Ni jednog pušača ne treba imat sažaljenje kao ni za osobe koji boluju od neke teške bolesti a puši. OK, ako sebe truje i hoće umrijeti neka umre, ali da drugome ugrožava zdravlje to ne razumijem a posebno svom rođenom djetetu. Zakon bi trebao prema takvima da bude najsuroviji da ih žestoko kazni a Centar za socijalnu skrb da zaštiti dijete i oduzeti im dijete. Žalim samo djecu koja imaju takve roditelje. Treba samo žaliti djecu koja imaju tako monstruozne i beskrupulozne roditelje, koji svjesno truju rođenu djecu.

Nije ni čudno zašto je puno djeca oboljeli od alergija, dišnih puteva kao i srčanih oboljenja. Zašto se djeca rađaju bolesna. kada imaju nesavjesne roditelje, koji će svjesno ugrožavati zdravlje tuđe samo da bi zabio cigaretu u usta. Problem je što takvi monstruozni roditelji koji puše, traže sažaljenje i razumijevanje i što uvijek okrivljuju druge za bolest i za neimaštinu a nikada neće priznati, da su sami krivi i za bolest i za neimaštinu. Ako roditelj ima novca da cigaru zabije u usta, alkohol da ždere, vala ima i za normalan i solidan život djeteta i takvog ne treba žaliti kad počne kukumavčiti.

Pusenje cigarete na javnom mjestu i u ugostiteljskom objektu je isto kao kada bi se heroinski ovisnik bockao u javnosti u ugostiteljskom objektu pred svim ljudima. Samo što heroinski ovisnik ne ugrožava zdravlje drugome, djeci, on, ugrožava osobno svoje zdravlje, dok pušač ugrožava drugome zdravlje i djeci.