Astrologija i Pentagram

...

Pentagram je petokraka zvijezda nacrtana u jednoj liniji koja je neprekinuta. Vrlo je pogrešno mišljenje da je Pentagram, djavoljski simbol. Naprotiv, ovaj predivni simbol je isključivo Božji, koji je sastavljen od pet krakova i svaki krak ima svoju simboliku kao što ima i određenog čuvara.

Pentagram je sastavljen od 5 elemenata koji predstavljaju svu kozmičku energiju, kao što predstavlja cijeli svemir. Univerzum. Prvi gornji element predstavlja duha ili samog Boga koji ima vlast nad ostalim elmentima. Bog i Gospa su poslali na zemlji četvero božanskih bića - duhova na lice zemlje u vapaju, da dovedu red među kaos. U uspravnom položaju predstavlja ljudski lik. Crtajući pentagram, crte se automatski djele na segmente prema božanskoj proporciji.

Pentagram se u prošlosti nalazio u raličitim poljima – arhitekturi, krajolicima, alkemiji, magiji. Korišten je tijekom povijesti kako bi se fizički oblik prožimao sa svetom energijom. Moć koju ima Pentagram je za sada najači i preko njega se mogu vršiti razni rituali. Pentagram je simbol zaštite od zla i ako se pravilno postavi s određenim elementima, kristalima, dragim kamenjem, određenim bojama svijeća u određenom danu, pentagram će donijeti takvoj osobi, veliku zaštitu.

Ovaj divni simbol je najmoćniji ako se radi nekome nešto, preko njega se može sve učiniti. Pentagram se drugačije zove i Zvijezda Salomonova. Ovaj simbol je čvrsto vezan za Boga i za krišćanstvo, mada se može često primijetiti da ga mnogi posjeduju u kućanstvima, diljem Europe. Pentagram se nalazi u krugu (simbol jedinstva i cjelovitosti), koji naglašava našu vezu s svemirom u cjelini. Sa ovim simbolom se samo treba oprezno rukovoditi.

Za pentagran se vezuje da je simbol đavola, da je to poganski simbol, što uopće nije točno. Rimokatolička Crkva (Vatikan) je lansirala lažnost, kako bi preobratila masu u njihovu vjeru. Degradiranje pentagrama danas je postala praksa, ali, moć koju posjeduje ovaj simbol, uvažavaju ga sve strane i oni koji poštuju ovaj simbol i oni koji ga degradiraju. Oni koji ga degradiraju, ističu da je to simbol đavola. Povijest pentagrama ne poznaju a taman da poznaju njegovo svojstvo i njegovu moć.

Pentagram se u povijesti nigdje nije povezivao za bilo kakvo zlo sve do 19 stoljeće. Jedan od prvih " modernih " magova Eliphas Levi uspravni pentagram (s jednim krakom gore) smatra simbolom čovjeka-mikrokozmosa, dok je izvrnuti (dva kraka gore) jarčeva glava - simbol Baphometa. Danas se lako može vidjeti izvrnuti Pentagram, češće nego što se može vidjeti pravilan pentagram. Međutim, pentagram sam po sebi je energija, sila jel je povezan s 5 elemenata.

Pentagram se koristi dosta u ritualima i ni jedan skoro ritual ne može proći bez ovog simbola, a zašto? Zato što je ovaj simbol od svih simbola najači, najbrže se dešavaju stvari, najbrže se može uvidjeti moć pentagrama. Svaki ritual se može izvršiti. Jedan krak gore, rituali koji se vrše, vrše se isključivo danju i takav ritual se zove bijela magija, jer je povezana za svjetlost božansku. Osoba koja vrši ritual, mora biti i specijalno obučena sa onim što radi. Ona mora sve poštivati ako želi efekt. Bijelomagijaši, iznimno to znaju a bogami znaju i crnomagijaši, te svi poštuju simboliku. Hollywood je napravio klišej u filmovima o sotonskim serijskim ubojicama, gdje su u svakom tom svom snimanju, degradirali pentagram, predstavljajući ga sotonskim, povezivajući ga zajedno sa simbolikom raznih demona.

Preko pentagrama se skoro može sve uraditi, može se loše preokrenuti na dobro a dobro na loše. Svaki dodir sa svetim osobama a bogami i sa lošim osobama se može prizvati preko pentagrama. Upravo zbog te njegove sile, moći koje posjeduje, to mnogima ne odgovara koji žele vladati nad drugima, koji žele da drugi poštuju njihova uvjerenja, te pentagrama degradiraju i nazivaju ga paganaskim i Đavoljevim znakom.

Kada se upotrebljava za ljubav, mora se strogo odrediti dan, dovoljan broj svijeća, određenih kristala, dragog kamenja, srebrna igla, srebrni nož itd. Sve poredati kako treba, postaviti sliku ili stvar od osobe, bosti sliku i izgovarajući riječi koje treba, u moć pentagrama se ubrzo nakon 48 sati od rituala može se osoba uverit u moć ovog divnog simbola .. Radost se osjeća preko njega a najviše osjećaju one osobe, koje su duhovno jake, kod koga je ljubav izuzetno izražena za ljude..Moć pentagrama za ljubav vezano je za kralja Salomona, koji je imao brdo žena, a drugi naziv za pentagram je upravo Zvijezda Salomonova.

Svijeća odgovarajuće boje se napuni i postavi na pentagram. Krug oko zvijezde predstavlja Boga i Boginju, on prelama i reflektira svjetlost i donosi nositelju sveopću inteligenciju, univerzalnu mudrost i zaštitu. Moć pentagrama se odražava i na izlječenje neke osobe koja je teško bolesna, koja je na umiranju. Osoba koja je bolesna lako ozdravi ako se izvrši određeni ritual. Sama osoba mora kupiti određeno drago kamenje, kristale, određeni broj zelenih svijeća.

Onaj tko vrši ritual, sve to postavlja kako treba oko osobe koja je teško bolesna, izgovarajući određene riječi. Nakon rituala, prvu noć, osoba ima strašnu vrtoglavicu, mučninu, povraća, to sve traje 24 sata, jer proživljava pročišćenje organizma. Sljedećih 24 sata joj je bolje.Nakon 72 sata od rituala, bolest nestaje. Posebno se mora pravilno postaviti krug oko pentagrama jel taj krug predstavlja simbol povezivanja s Bogom, sa svemirom, taj krug je simbol jedinstva.

Svaki krak (element) ujedno predstavljaju i 5 Arhanđela Gabriel, Raphael, Uriela, Michael, i Samael.

Znak Pentagram mora biti sastavljen od sedam metala, ili barem pozlaćen čistim zlatom po specialnom belom mermeru. Sedam metala su: srebro, živa, bakar, zlato, željezo, kositar, i olovo. Lik Pentagrama se mora osušiti s dimom od pet mirisa: tamjana, smirne, aloe, sumpora, i kamfora. Samo Takav Pentagram je Božji, koji predstavlja Boga, gdje takav pentagram donosi uspjeh, ljepotu, radost, ljubav, spasenje.

...

Pentagram u Astrološkoj Karti

Da li crtali Veneru ili ubacili simbol pentagrama je potpuno isto, značenje je Venera. Poznato je da planet Venera iza sebe svakih osam godina na nebu ostavlja savršeni obris pentagrama a na tako nešto, astrolozi ne obraćaju pažnju niti znaju značenje, što to predstavlja i kakav je to simbol za ljude.

Ovaj predivni simbol je pod vladavinom planeta Venere. Ako zna se ekliptika, i trenutan položaj planeta u odnosu na položaj fiksnih zvijezda zodijaka, može se odrediti točno mjesto, točka unutar kruga zodijaka gdje se zvijezda Danica pojavljuje malo prije izlaska sunca nakon razdoblja nevidljivosti.

Pentagram predstavlja žensku polovicu svih stvari. Pentagram se pokazuje tako, što su pet planeta ili pet asteroida povezani Božijim jodom ili u prijevodu inokonjukcija 150 stupnjeva. Pentagram u astrologiji će pokazati, na što će sve osoba tijekom života naići, na kakve teškoće će dobiti, niz prepreka a ujedno Božji Yod govori što osoba treba učiniti kako i se mogla prilagoditi i ako je nešto loše, na koji način da to popravi.

Onaj tko ima pentagram u svojoj natalnoj karti po rođenju, takav pentagram oslikava uvijek čovjeka, da li pripada duhovnoj sferi ili onoj tamnoj. Stupnjevi posebno igraju ulogu u pentagramu. Kada su ova tri stupnjeva povezana, to uvijek pokazuje vrata znanja Božija.