Venera oslikava muškarca u braku

...

Vremena su se promijenila mnogo. Nekada su ljudi bili iskreniji i čovjek je mogao imati povjerenje u nekoga. Muškarci nisu tako lagali i bili pokvareni kao danas prema ženama. Međutim, nove generacije i to posebno od 1985. godine pa nadalje, muškarci su postali pravi maheri u obećanjima i lažima. Dokazano je da su muškarci lažljiviji od žene i večina današnjih muškaraca gledaju na prešutnu laž kako bi izbjegli istinu.

Međutim, nema osobe na zemaljskoj kugli koja nije nikada slagala, koja se nije služila bijelim lažima (uljepšavanjem istine). Mada se zna da su muškarci daleko više lažljiviji od žene. Muškarac s Merkurom lošim u svom horoskopu vješto koristi priliku da se nametne i ugrabi što se ugrabiti da. On ne bira sedstva da bi došao do cilja. On je majstor da žednu ženu prevede preko vode. A danas kada se gledaju generacije koje su rođene 1985. do 2000. godine, najviše se vidi utjecaj lošeg Merkura u njihovim kartama.

U atrologiji je planet Merkur taj koji upravlja nad fenomenom laži. Naravno, meni je dovoljno pogledati njihov horoskop i lako ću vidjeti da li je njihov planet komunikacije, izgovorenih riječi ugrožen ili spaljen. Za laži i izgovorene riječi je svakako zadužen planet Merkur kod svakoga čovjeka. Ne treba izgubiti iz vida da kada muškarac misli da laže ženu, on zapravo prvenstveno laže sebe a ne ženu. Kada Merkur u natalnoj karti muškarca zauzima određeno zviježđe i kada izvršim podelu na 24 astrološke podkarte točno dobijam kako će se muškarac predstavljati u komunikaciji.

Kada se promatraju muškarci u dobi od 25 do 36 godina oni su mahom pod utjecajem Merkura i kako je Merkur u njihovoj karti aspektovan, tako će se i ponašati. Neki će muškarci biti prema ženama vrlo iskreni a neki prefrigrani, lažovi i prevaranti. Iako je većina muškaraca u dobi od 25 do 36 godina neiskrena i lažljiva prema djevojci i ženama i većina muškaraca u toj dobi uzrasta su seksualno isfrustrirani, izradom astroloških karti sa podkartama mogu vidjeti kako da žena prosperira u takvoj vezi i kako da mu doskoči.

Najgora generacija muška je svakako od 1985. do 2000. godine. To su muškarci koji vole jednostavno da lažu djevojku i da preuveličavaju stvari. Generacija koja dosta zla ima prema ženi i obavezno, veliki su spletkari. Oni počinju od sebe, ako oni lažu, da svi lažu. Ne zaboravite drage dame da muškarci se svjesno odlučuju za laž, a nesvjesno se uvijek rukovode istinom po principu omaklo im se da kažu istinu.

Koji muškarac u horoskopskom znaku laže najviše ženu

Evo koji su to muškarci u horoskopskom znaku koji najviše vole lagati i izmišljati kojekakve priče. Svaki horoskopski znak kojem pripada muškarac odnosno svaki muškarac laže bio on Ovan ili Bik, Blizanac, Rak, Djevica itd. a u kom stepenu će biti lažljive prirode i kako će to utjecati na vezu i da li će veza biti uz uspjeh ili krah točno vidim kroz detaljnu analizu natalne karte i usporedne karte sa 24 astrološke podkarte.

Svakoj ženi vrlo konkretno kažem kako da se njih dvoje razumiju i kako ostvariti dobru komunikaciju i prosperitet u vezi:

- Da li je muškarac patološki lažov i kako da mu doskoči?
- Da li u njega ne može baš imati mnogo povjerenja gdje on obožava lagati i izmišljati priče. 
- Ako on voli slagati ženu i to često radi, laže i vara a traži da mu žena govori istinu i bude vjerna. 
- Ako muškarac iskrivljuje istinu i laže majstorski a izigrava neku žrtvu.
- Ako on bijega od istine i nema lijepo mišljenje o ženi gdje je smatra da je glupa. 
- Ako muškarac nameće ženi samo svoje stavove i principe a jako je sklon da je kritikuje i da joj stalno nešto prebacuje. 
- Ako muškarac laže a pri tom je i razdražljiv. 
- Ako je muškarac stalno u sukobu, svađa se sa ženom jer bega da rješava probleme.
- Ako seksualno ne može zadovoljiti ženu i uvijek je kritizira.
- Ako su česte razmirice, svađe, kritike, primjedbe od strane muškarca.

...

Muškarčevi aspekti Merkura u ženinom horoskopu

Vrsta odnosa i oblika komunikacije obilježava aspekat između planeta Merkura muškarca s drugim planetima žene kao što su Merkur konjukcija Mars, Merkur sekstil Mars, Merkur trigon Mars. Muškarčev Merkur naglašava globalni odnos, neku vrstu energetskog križa koji označava određene obrasce ponašanja, reakcija i kako se ta veza uspostavlja. Obavezno se analizira da li će se aspekti ostvariti upošte i ako djeluju u kojoj godini će se aktivirati. Astrološki aspekti Merkura kao što su Merkur kvadrat Mars, Merkur opozicija Jupiter, Merkur kvadrat Saturn, Merkur kvadrat Uran, Merkur opozicija Neptun moraju ispratiti kompletnu astrološku kompoziciju uz predikcije da bi se potvrdilo da li imaju efekta ili ne.

Ako postoji prevlast Merkura u natalnoj karti muškarca, jedna od karakteristika je da on na vrlo logičan način obrađuje njegov svakodnevni život. U slučajevima da je tada Merkur nekompatibilan sa ženinim planetima to svakako daje i kontraproduktivnosti jer će biti sklon samo shvatiti i prihvatiti stvari koje su mu logički i racionalno objašnjenje a tu žena mora skupiti živaca da bira reči.

Muškarac kada laže ženu, a time i sebe, on pokušava, na destruktivan način zadovoljiti određene osobne potrebe i koristi. Žena treba gledati u svom horoskopu gdje će pasti muškarčev Merkur u njenoj natalnoj karti. Zatim, da gleda, kakve aspekte taj Merkur pravi sa njenim planetima. Na temelju kompletne analize sa 24 astrološke podkarte uz predikcije, moći će vrlo lako znati, koliko takvom muškarcu treba vjerovati u ono što priča on i hoće li je taj muškarac lagati. Koliko je takav muškarac s kojim je iskren prema njoj. Na temelju toga će i zavisti kvaliteta njezine veze s tim muškarcem i budućnost.