Branko Zivotin, astrolog, hiromant - Beograd

Macedonia u 2016 godini

Republika Makedonija je država u južnoj Europi. Republika Makedonija je država na Balkanskom poluotoku. Najveći i glavni grad je Skoplje. Članica Ujedinjenih naroda. Od prosinca 2005. godine je kandidat za ulazak u Europsku uniju. Predsjednik: Đorge Ivanov. Predsjednik Vlade: Nikola Gruevski. Valuta: Makedonski denar.Graniči sa na zapadu s Albanijom s kojima ima jako lijepe odnose a na jugu s Grčkom. U Makedoniji postoje tri nacionalna parka: Pelister, Mavrovo i Galičica.Isto tako ima tri značajna prirodna jezera: Ohridsko, Prespansko i Dojransko.

Politička borba za vlast

Sama 2016 godina je za makedoniâ i dobra i loša. Godina 2016 će biti obilježena kroz razne izmjene zakona kao i borba protiv korupcije i mita.Politički lideri i partija ove 2016 godine će morati konačno početi razgovarati o prevladavanju političke krize koja je obuhvatila Makedoniu. Dijalog neće proteći baš najbolji jer će biti sukobi između političkih lidera i partija. Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), Zoran Zaev, će biti vrlo aktivan opozicionar i opasan protivnik predstojećoj vlasti a posebno protiv predsjednika stranke VMRO - DPMNE i premijera Nikole Gruevskog, mada će sve ići u korist premijeru Nikoli Gruevskom. 

Pročitajte još:

 

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i zamjenik premijera Vladimir Paševski će se ozbiljno zalagati za poboljšanje gospodarstva. Europske komisije i Ministarstvo gospodarstva će biti zadovoljno sa radom Vladimirom Peševskim.

Gospodarstvo će tijekom 2016 godine dosta napredovati. Hrana će i dalje biti najjeftinija i tu se neće nešto drastično povećavati. Prehrambena industrija će dosta dobro stojati financijski. Plaće će i dalje biti jako male.

U Makedoniji tijekom 2016 godine povećat će si izvor za Britaniju, Njemačku, Grčku. Izvoz će biti vezan za odjeću, proizvodnju željeza i čelika. Sklopiće se ugovor o izvozu i za američko tržište.

Život ispod egzistencije

Makedonija polako napreduje a posebno u zaposlenju jer će se povećati radna mjesta. Najviše će se zapošljavati u tekstilnoj industriji kao i u rudarstvu i vađenja kamena. Mada to neće biti dovoljno i stopa nezaposlenosti će do kraja godine mnogo velika. 

Veliko siromaštvo će biti vidljivo a narod izuzetno utučen. Dosta će biti socijalni nemiri, demostracija, pobune protiv vlade. Narod će živjeti ispod egzistencije. Policija će imati izuzetno puno posla sa raznim kriminalnim skupinama, bandama. Najveća stopa šverca, kriminala, korupcije bit će u ovoj godini. Puno će biti namještaljki za posao od vladajuće stranke VMRO-DPMNE. 

Migranti i u 2016 godini

Makedonija je nahumanija republika.a posebno prema ugroženima i migrantima. Migrantska kriza se nastavlja i 2016 godine u Makedoniji ali Makedonija svima njima pružiti određenu pomoć a dosta migranata će ostati živjeti u Makedoniji jer će dobiti azil. Neće sve baš teči lako s migrantima ali će Makedonija još kako uspjeti riješiti povoljno za migrante. Financijsku pomoć će dobiti od Europske unije. Makedonija će cijele 2016 godine biti suočena s migrantskom krizom. Pomoć će dobiti financijsku od Njemačke i Zapada.

Oluje, nevrijeme

Tijekom 2016 godine će Makedonija biti suočena sa ekstremnim klimatskim promjenama. Zadesiće je ogromne oluje, kiše koje će uzrokovati velike materijalne štete.  Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, kišom i gradom zahvatit će sjeverni i jugozapadni dio Makedonije. Rijeke će se izliti. Pored nevrijemena, biće i potresa zemlje.