Officijelna Internet prezentacija. astrologa Branko Zivotin, Sajt koji iznosi Istinu

Ljubav & Brak

Kada osoba dođe kod mene da joj pogledam natalnu kartu, prvo što je interesuje jeste "LJUBAV"! Meni onda ostaje da pogledam sledeće: Sunce (ličnost), Mesec (emocije), Merkur (komunikaciju), Venera (ljubav) i Mars (seks). I, ona osoba koja ne zna svoj tačan čas rođenja, zahvaljujući određenim aspektima ovih planeta, tačno se može opisati ljubav, kao što se sve ove planete posmatraju kroz aspekte sa drugim planetama kao i sa aspektima asteroidima. Greške u opisivanju ljubavnog života, postoje samo u određivanju godina i ništa više.

Osobe koje opet znaju svoj tačan čas rođenja, zasigurno je jedno daće svaka osoba dobiti veoma konkretan odgovor sa godinama i često određivanje datuma. Tada se gleda sledeće: Sunce (ličnost), Mesec (emocije), Merkur (komunikaciju), Venera (ljubav) i Mars (seks), vladar V polja (ljubav) planete u 5 polju (kakva je ljubav, kakvu ljubav osoba daje) , vladar KSI polja (veza), planete u XI polju (kako se ponaša partner, kako pruža ljubav), vladara VIII polja (seksualnost), planete u VIII polju (kakav seksualni čin imaju) i na kraju najglavnije prvo se gleda vladar VII polja (da liće se brak sklopiti sa tom osobom) a IV polje i vladar tog polja, kakav će brak biti i da liće brak opstati.
Tada se gleda sledeće: Sunce (ličnost), Mesec (emocije), Merkur (komunikaciju), Venera (ljubav) i Mars (seks), vladar V polja (ljubav) planete u 5 polju (kakva je ljubav, kakvu ljubav osoba daje) , vladar XI polja (veza), planete u XI polju (kako se ponaša partner, kako pruža ljubav), vladara VIII polja (seksualnost), planete u VIII polju (kakav seksualni čin imaju) i na kraju najglavnije prvo se gleda vladar VII polja (da liće se brak sklopiti sa tom osobom) a IV polje i vladar tog polja, kakav će brak biti i dali će brak opstati.

Vladari V polja i XII polja, obavezno pokazuju da li se radi o istinskoj ljubavi ili se radi o kakvoj privlačnosti, interesima, koristi, zašto neko nekoga hoće i obavezno pokaže da liće neko biti veran ili će nastupiti posle izvesnog vremena zahlađenje, preljube, maltretiranje, posesivnost, ljubomora, nasilno ponašanje. Nikada neće prevariti ovakvo polje za dobijanje jasne slike. Nikada se ne sme zapostaviti ova polja, jel to su polja jako presudna za ljubav. Ova su polja trpljenja, patnje, šokova, preljube, varanje, inata, prkosa, mržnje, prilagođavanja, druženja i mnogo toga još.

Venera predstavlja našu ljubav, naša osećanja prema nekome, na koji način pokazujemo svoju ljubav.

Aspekti sa Venerom govore najpribližnije, ophođenje u ljubavi, naša očekivanja kod druge strane. Preko Venere vidi da li smo ljubomorni, posesivni, da li imamo neka očekivanja Kojen može druga strana da nam ispuni. Koliko mi pružimo nekome ljubav i kako to pružamo, da li pružamo da dobijemo ili je dajemo bezuslovno.

Pored Venere, obavezno se tačno gleda i vladara V polja jel hoće pokazati,na kakve ćemo probleme naići u ljubavi, gde se moramo prilagoditi, zašto nam se u ljubavi neke stvari dešavaju. Planete u 5 polju, uvek oslikavaju, što ćemo doživeti u ljubavi, što moramo podneti, kakav je uslov u ljubavi, kakve osobe mi tražimo a XI polje, kakve ćemo osobe dobijati.

Znak Vaga oslikava isto ljubav, kao što oslikavaju planete u tom znaku, bez obzira u kojoj se polju nalazi ovaj znak. Ovaj znak predstavlja ljubav jel ovim znakom vlada planeta Venera a sama Vaga predstavlja svaki sklad, udruženja, veze, spavaće sobe, odnosi itd.. a one aspekti koji tvore ka ovom znaku, to samo pokazuje, što se događa između dvoje. Odnosno, kako dvoje funkcioniraju.

Pored Venere koja predstavlja naša osećanja ka nekome ali osnovna su i naše emocije, našu emotivnost koju imamo u sebi a za to se obavezno gleda Mesec. Zahvaljujući toj poziciji Meseca u natalnoj karti, nikada skoro neće prevariti, kako se neka osoba predstavlja, šta voli da jede, kakve emocije ima prema nekome, kakav humor, šta mašta, šta želi, kakav odmor koristi, kakve navike treba da promeni, koliko je romantična osoba, kako reaguje na određene probleme, koliko je stabilna kao osoba. Aspekti sa Mesecom će sve to pokazati o osobi a posebno Sunce kako je aspektovo sa Mesecom.

Aspekat Sunca i Meseca su osnova i polazeći tačke u oslikavaju dvoje. Obavezno se gleda kako su aspektovani Sunce i Mesec kod dvoje i da li su Sunce i Mesec u dobroj harmoniji. Na samu žalost,često se dešava da su ove dve planete u lošim aspektima. Kada se gleda kako je u uporednoj karti Sunce aspektovano sa Mesecom druge strane, lako se vidi da nije baš dobar aspekat, jel najgori aspekat je konjukcija, kvadrat, opozicija, jel donose zategnutosti. Sam prvi kontakt donosi jaku samo privlačnost jel se gleda fizički ali ne i intelekt, duhovnost ine gleda se i druge vrijednosti. Također, i kada neko u svojoj natalnoj karti ima aspektovano Sunce u konjukciji, kvadratu, opoziciji, inkonjukcija sa Mesecom, to je garantovano daće ova osoba imati nesretnu ljubav, dosta patnje, razočarenja i da će obavezno doživeti prevaru od partnera.

Kada će doći moja Ljubav

Da bi znali da kada će neka osoba biti u vezi, neće ni jedna planeta tako jasno pokazati kao što će Venera. Ova planeta predstavlja vezu kao i znak Vaga i VII, XI polje. Aspekti Venere kod oba pola,svakako da pokazuju i broj nekih veza, sve zavisi kako su Venere aspektovane. Loši Venerini aspekti često oslikavaju problemi u ljubavi kao i težinu da se neka veza zadrži, ona je uvek pod naponom, pod strepnjom da se prekine i tu obavezno Venera trpi jel je Venera pasivna dok aspekat pokazuje način trpljenja. Venera ako je dobro postavljena u dobroj kući i ako lepe aspekte tvori sa V, VII ili sa ASC to pokazuje da ta je ta osoba sretna i puna ljubavi

Najgori su aspekti Venere i Marsa, kao Venera kada je aspektovano sa Saturnom, Uranom, Plutonom. Venera kada je aspektovano sa Marsom, Venera je pasivna a Mars aktivan. Venera je ljubazna a Mars brutalan. Ov dvoje jedino odgovaraju u seksu ali od ljubavi nema govora. Ovde će Venera stalno proživljavati od Marsa niz ljubomore, napade, svađe. Konjukcija je strašno opasna, kao i kvadrat, dok je opozicija dosta blaža. Uopšte aspekat Venere/Mars uvek daje jaku fizičku privlačnost i to je često ljubav vezana samo kroz izgled. Ovi isti aspekti Venere/Mars ako se nalaze loše i u loše postavljeni u lošem znaku, kućama, neizbežno je da iz neke velike ljubavi, dođe do ogromne mržnje a posebno ako još tvori aspekat sa Saturnom, Plutonom. Ovo dvoje na kraju postaju neprijatelji, prepuni mržnje gde jedno drugome se svete. Saturn ili Pluton ako tvore aspekat na Veneru/Mars i ako su to aspekti isključivo loši,osobe posle raskida, ne mogu da smisle jedno drugoga, bacajući krivicu jedno na drugoga.

Aspekti u astrologiji rijetko kada pogreše a mnogi opet ne mogu da prihvate šta im predstoji jel su zaljubljeni, jel vole. Problem uvek nastaje kada se dvoje raziđu, tada nastupa velika patnja, bol, gde uvijek jedan od partnera proživi teško raskid. Teško prihvata raskid, biva frustriran. Sve te faze koje čovjek prolazi zbog ljubavi se još kako vidi u astrologiji (natalnoj karti). Tada presudnu igra ulogu Merkur, na način kako osobi saopštiti kao i šta ona mora da preduzme ako želi da joj ljubav funkcionira.

Venera predstavlja i pružanje, davanje

Tri osnovne stvari za ljubav su sledeća: telesna privlačnost, bliskost i sličnost partnera. To mnogi smatraju da je osnova za ljubav. Ovde Venera je najglavnija jel priznaćete da I vi volite da vam partner lepo izgleda, da bude privlačan, da vas seksualno uzbudi njegova pojava. Venera predstavlja i bliskost, pa nije onda čudno, zašto želimo da naša voljena osoba bude blizu nas, zašto ne možemo podneti ljubav na daljinu. Venera predstavlja I slične osobe, pa mi sami tražimo osobe koje su nama slične, koji imaju slične stavove, poglede a da je jako pažljiv, da je pomalo romantičan. Kada se čovek udubi u natalnu kartu, zaprepastiće se samo, koliko jedan horoskop pokaže svaki detalj. Upravo zahvaljući ovakvoj spoznaji, svaki čovjek može imati ljubav večnu, može doživeti takve lepote ali pod uslovom da prihvati da mora ljubav ceniti, poštovati, bezuslovno je davati, za nju se čovjek mora da se bori, doživljavati niz ograničenja, problema, prepreke na koje će naići ne sme odustajati. Ljubav se ne ostavlja, za ljubav se čovek večno boriti.

Venera predstavlja i pružanje, davanje. Kada u natalnoj karti ova Venera bude ugrožena od Marsa, Saturna, Plutona, sigurno pokazuje da ova osoba pruža izuzetno puno a da dobija jako malo, što kod nje izaziva frustracije, depresiju, nezadovoljstvo jel očekuje da i druga strana to isto pruži kao i ona . Ovde nastupa skoro uvek problem, jel Venera teško prihvata, neuzvraćenost. Ovo se ne odnosi samo na partnera već na sve osobe koje se pruža ljubav a dobije se možda hladnoća ili se to ne ceni. Za ovako nešto, Venera treba da svati da druga strana pruža onoliko koliko može a sve što se vrši sila, uslediće samo poremećaj ravnoteže gde će se druga strana oseti ljutnju prema voljenoj osobi jel je na nešto prisiljava. Ljubav sigurno nije prisila a ljubav nije i kada čovjek zbog drugoga trpi, pati, dok jedna strašno vodi brigu druga strana opet se prepušta slučajevima ili totalno zanemari ljubav.

Kada je Venera aspektovana sa Neptunom ili Suncem, Mesecom, Merkurom aspektovan sa Neptunom, to je nešto što je jako teško osobi da pronađe stvarnu ljubav. Ovakva osoba uvek podleže nekoj nerealnoj ljubavi, gde gradi neke ideale o nekome koje stvarne nisu. Svako suočavanje sa istinom za ovu osobu je teško. Jednostavno, preterano se brzo zaljubi, ovde mašta radi samo tako. Svaka romantična ljubav ne traje dugo i to nije ljubav. Svaka romantična ljubav se jako brzo svršila. To su ljubavi koje ne opstaju kao ni ljubavi na daljinu, jel prvi frustrirajući događaj, ovo dvojeći počinjati begati i hladiti se jedno od drugoga. Neptun kada je umešan, to donosi često da se osoba zaljubljuje u ono što bi hteli videti, a ne u ono što u stvarnosti jeste. Razočarenje je neizbežno.

Kao na samom početku pisanja o ljubavi, nema toga čoveka koji ne želi da dobije ljubav, pitanje je samo da liće ta osoba pruži isto tako nekome ljubav, davati bezuslovno? Ljubav se gradi stalno, ona se daje, ona nema u sebi ni trunka zloga, ima zloga samo u čoveku na način kako pruža nekome ljubav, što očekuje ali ljubav je najjača od svega. Volite se, mirite se, praštajte jedno drugome, ne merite koliko ste vi pružili i koliko ste dobili. Pružajte ljubav, nesebično ljubav, jel ljubav nije privlačnost, ljubav nije opsesija, jel u ljubavi ne postoji granica davanja i pružanje. Ljubav se treba stalno davati, ljubav daje oproste, tolerancije, kompromise.

 

Twitter Twitter