Branko Zivotin, astrolog, hiromant - Beograd

Ravnateljica Vladinog ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin

Magistrirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Koautorica nekoliko knjiga, objavila znanstvene, stručne i publicističke radove iz područja sociologije i politike, sudjelovala na znanstvenim, stručnim i političkim konferencijama, skupovima i seminarima.

Ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sa suradnicama. Predstavila je Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji- Istanbulsku konvenciju, koja je stupila na snagu kolovoza 2014. godine. Autorica projekta: Politička participacija žena, demokracija i spolne Uloge. Bavila se Istraživačica u Institutu za društvena istraživanja, Zagreb,Sociološko istraživanje mladih i problema obrazovanja.

Veliki borac za jednakost spolova

Međunarodnoga dana žena, predstavlja u Hrvatskoj predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin.

Rođena u sunčanom znaku Vodenjaka, Mjesec u Blizancima. Ono što je izuzetno primjetno u Heleninoj karti jeste Jupiter u Ophiuchus-u i to točno na 18 stupnju a to je baš stupanj humanosti i rad u humanitarnim ustanovama. 

Jupiter pravi jako dobre pozicije s Uranom što nije čudno što je Helena Diplomirala sociologiju i Magistrirala sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Jednostavno, razlika između Jupitera i Urana je 255 stupnjeva a baš 255 ti stupanj od Ophiuchus-a sa Jupiterom daje osobi veliko obrazovanje i to baš sociologiju i filozofiju. Pored sociologije isti taj stupanj 255 ti sa Jupiterom u Zmijonošcu obavezno pruža osobi da se mora baviti humanitarnim radom i da nikoga ne diskriminira a posebno ne žene. Sam 255 ti stupanj uvijek govori o borbi za ženska prava i o nasilju pa nije onda čudno, zašto je Helena ravnateljica za ravnopravnost spolova. Nije čudno, zašto Helena toliko ističe nasilje nad ženama pa i na djecu. Jednostavno, Jupiter u Ophiuchus-u mora natjerati svaku osobu da se bori protiv nasilja i protiv svake diskriminacije.

Jupiter na 18 stupnju Zmijonošca a Venera na 17 stupnjeva Vodenjaka. Udaljenost između Jupitera i Venere je 80 stupnjeva a baš ta razdeljina između dvaju planeta pokazuje da je Helena šarmantna, osjećajna i humana osoba koja je u stanju da se žrtvuje za druge. Ovdje je prisutan princip i energija uzvraćanja. Zna biti teška i isključiva, ali će pružiti ukoliko postoji raspoloženje i sa druge strane. Ona voli obitelj i dom, bez obzira što cijeli život provodi u emotivnom traganju - za nečim što će je ispuniti. Teži savršenstvu i sve će učiniti da sačuva ono što je ispunjava, jer nije sklona promjenama. Vrijedi za dobrog i iskrenog prijatelja. Svoje osjećaje prikriva da ne bi bila povrijeđena, suzdržana je, strašljiva, nepovjerljiva. Nema velikih ambicija, a ciljeve koje sebi postavi ona ih i dosegne, ali nikada na silu. Loša strana joj je da nerealno sagledava život.

Potpredsjednica bivše Liberalne stranke

Helenin Uran se nalazi na 25 stupnju Lava a njena zvijezda Sunce prelama nultni stupnja Vodenjaka. Razlika između zvijezde Sunca i planeta Urana je 192 stupnjeva a baš taj stupanj govori o političkom sudjelovanju u Liberalnoj stranci jel Uran uvijek predstavlja liberalnost. Planet Uran je retrogradan a Jupiter je u Zmijonošcu. To naime govori kada se pretoče stupnjeva 192 na godine da je njezina 38 godina presudna za političku scenu i za učlanjenje u Liberalnu stranku.

Razdeljina između Jupitera i Urana je 255 stupnjeva a to je baš stupanj koji donosi uspjeha u Liberalnoj stranci. Kako Uran ima utjecaj 5 godina to označava da će Helena izuzetno napredovati u Liberalnoj stranci sve dotle dok je osnivač te stranke predsjednik dok ne uđe novi predsjednik. Helena je napredovala. Bila je politička tajnica Liberalne stranke, Glavna tajnica Liberalne stranke i na kraju potpredsjednica Liberalne stranke.

Na izborima 2003. u koaliciji s SDP-om stranka ponovno dobiva 2 zastupnika te postaje član oporbe. Tadašnji predsjenik stranke Ivo Banac. Uran je retrogradan a Jupiter predsjednik Sa zvijezdom Suncem (osobno Helena) je u vrlo lošem aspektu. Tako Heleni se ne sviđa rad i program Ive Banca. Uran uvijek daje nešto naglo tako je Helena naglo napustila Liberalnu stranku što je učinila dobro. Jupiter u Zmijonošcu, odluku je donijela dobru.

Što joj predstoji dalje

Sama 2015 a posebno 2016 godina zbog Utjecaja tranzitnog u Lavu koji će napraviti lijep aspekt s Heleninom zvijezdom Sunce. Može se slobodno reći da će biti vrijeme za suradnju i izgradnju odnosa koji će joj koristi u budućnosti a posebno za 2016 godinu. Ova 2015 godina gomilajući i prikupljajući. U ovoj godini se treba testirati svoje planove, ali i samu sebe, sve ono što je osmislila, pa ne treba očekivati ​​da će moći napraviti neki veliki pomak u ovoj 2015 godini, ali će za sva njena dobra djela bit nagrađena tijekom 2016 godine, a tako isto i za sva loša i zla djela - sve će joj se vratiti na isti način, suglasno svemu onom što je činila 2014 godine.