Naši mali Andjeli

...

Svaki astrolog se mora suočiti sa pitanjem oko dece i oko trudnoće. Svima nama je najvažnije da imamo decu i da znamo kako će proteći određena trudnoća kao i dali će neka žena imati određene probleme u trudnoći. Mnogo puta sam se susreo sa raznim astrološkim tezama koje opet nisu odgovarale nekoj osobi iako po tim astrološkim tezama je osoba bila sterilna ili je astrološki pokazivalo da će osoba imati potomstvo a opet u stvarnosti nikada nije ni ostajala u drugom stanju. Svaki astrolog iskreno rečeno tumači po svom i naravno svaki astrolog govori da je baš on u pravu i da je to baš ono što on govori ili piše ali dali je baš to tako?.

Psihološki astrolozi opet nastoje da lupaju i da uvode neke nove astrološke teze koje nisu u realnosti kamoli da će neka određena kuća oslikati oplodnju. Tako smatraju psihološki astrolozi da je 8.kuća čvrsto vezana za začešće deteta što nema blage veze u stvarnom životu. Dovoljno je da se pogleda samo kada je začeće bilo gde se lako može ustanoviti da nikada neće biti aktivna 8. kuća niti Škorpija.

Ni jedan opet astrolog bez laganog sagledavanja kompletnog horoskopa ne može samo na jednu astrološku oznaku da tvrdi da će neko imati decu ili da neko neće imati dete. Mora se gledati vrlo polako i vrlo oprezno. Imao sam priliku da se lično uverim kod pokojnog astrologa Gorana Milekića gde je tvrdio da žena nikada neće ostati u drugom stanju a hvala bogu danas ta ista žena ima bez ikakvih problema četvoro dece. Tada sam se prvi put počeo sukobljavati sa astrolozima gde su se vadili onda da sat nije tačan što opet nije bilo tačno, jel ono što je vrlo bitno ista ta žena je rođena u Švajcarskoj gde je opet njenja majka na sat strogo gledala da zapišu lekari, jel njena majka je inače ginekolog koja strogo gleda astrologiju. Rađanje je povezano sa 9 – tom i sa 10 kućom a dosta i sa 2 – gom kućom sve zavisi koja je kuća aktivnija kod trudnice. Za dete i plodnost uvek se oslikava Mesec koji je pokazatelj kakav će ujedno porođaj biti.

Saturn u 5. polju daje veliku plodnost jel je uticaj Lava (život) deteta. Sam Saturn u 5 polju govori uvek o težini porođaja. Također, isti taj Saturn u 5. polju donosi da osoba često namerno izvrši abortus.

O polu deteta se uvek gleda kako je tranzitirao mesec kroz Ascendent, M.C I.C ili kroz Descendent, odnosno kakve je pravio aspekte i svaki put kada Mesec prelazi 17 stepeni od uglova donosi veliku plodnost i u tom intervalu obično žena zatrudni a da li će plod biti živ to je zadužen Pluton eventualno Saturn ili kakva će trudnoća biti i kakav porođaj.

Kada u godišnjoj karti Mesec se nalazi na Ascendentu ili Jupiter ta godina je aktivna za trudnoću koja se uvek pokaže i potvrdi Oko opstajanje u drugom stanju, isključivo zavisi od same osobe, jel ona može i sprečiti trudnoču, ili ga abortirati. Kod muškarca se nikada ne može videti deca, može da se vidi samo da li je plodan a to se gleda tako što Sunce predstavlja spermu a ako je Sunce loše aspektovan donosi samo slabo pokretljivih spermatozoida ili neplodnost.

U svakom slučaju Mesec u natalnoj karti je najpresudniji za viđenje dece kao i vladalac pete kuće. Trudnoća se može videti kao i i abortuse kroz Meseca, Pluton, Mars, Veneru i kroz Merkura pogotovo ako su oni ugroženi trudnoća biva prekinuta isključivo na zahtev trudnice. Znam lično ženu koja je imala je 21 trudnoću od koje je bilo namerno abortirano i za divno čudo i pored toga što je Mesec i Merkur bili vrlo ugroženi jel joj se Mesec nalazio u Jarcu a Merkur u Raku gde je Saturn pravio vrlo jak kvadrat sa 5.kućom a nalazio se u 8.kući u Vodoliji. Iskreno rečeno na njen horoskop sam izučavao trudnoću i prekid trudnoće.

...

Posle njenog horoskopa sam mogao da izučavam trudnoću i prekid trudnoće na drugi horoskop gde je mlada devojka izvršila 14 puta abortusa i rodila 4 dece. Neki put loši aspekti i na lošim pozicijama baš i ne pokažu uvek prekid trudnoće niti trudnoću da će biti problema. I pored toga što je astrološki pokazalo da će trudnoća biit teška prva i druga žena su imale suviše lak porođaj i bez bola što je opet mene zbunjivalo u astrologiji, kako je moguće ako je Mars u 5 kući i u konjukciji sa Uranom zar to ne daje spontani pobačaj i carski rez? Međutim, neki put natalna karta može zavarati ali horoskop začešća ne. Ukoliko su aspekti u trenutku začeća bili dobri tada taj horoskop se dosta puta aktivira u životu a natalna karta tada za tu osobu ne važi.

5. polje oznacava decu generalno, da li ce neko imati dece gleda se upravo 5. polje i vladaoc 5. polja...Sto se tice konacnog broja dece, postoje razni pokazatelji...Da bi neko imao vise od jednog deteta, 5. polje mora biti u dvojnom znaku ili vladaoc tog polja, zatim na stepenu koje je analogno dvojnom znaku a za vise od dvoje dece, cesto su pokazatelji, recimo Jupiter u 5. polja (Jupiter-mnostvo), Mesec (daje vise dece).

Nemanje dece, sa druge strane, je rezultat ugrozenosti dispozitora 5. kuce (primer moze biti sa Saturnom), ali i tu se mora biti oprezan, u zavisnosti od aspekta sa Saturnom (ili ako je 5. kuca u Jarcu) moze dati decu u kasnijem dobu zivota... Kada se ustanovi da ce osoba imati decu i to vise od jednog deteta, tek tada se gleda za svako dete posebno (kao sto je maca napisala, 5. polje-prvo dete, 7. polje-drugo dete itd.)

Kada su deca u pitanju, svakao je da je najvažnije da se gleda aspekti Sunca i Meseca jel oni su prvi pokazatelji plodnosti a posle se gledaju ostali aspekti sa vladarem 5.kuće i kako je taj vladar postavljen. Da li se nalazi u plodnim znacima ili se nalazi u kritičnom aspektu. Mnogi se plaše kada se nađe Saturn u 5.polju gde se smatra da je problem i nemanje dece. Naprotiv, Saturn kada je umešan u 5.polju to samo nagovešćuje da će osoba imati više od jednog deteta i da će imati abortus koji će ona biti incijator. Ako je taj isti Saturn loše postavljen i pravi loše aspekte sa Suncem ili sa Mesecom, tada ova osoba teško da može ostati u drugom stanju, ovi aspekti daju sterilitet. Mesec predstavlja plodnost i on je najvažniji a posle njega Sunce jel Sunce daje vitalnost i predstavlja samu osobu.

Postoji i da u natalnoj karti imate opet 5.kuću lepo aspektovano ali da osoba ima neke zdrastvene probleme ili koristi drogu itd gde može totalno poremetiti trudnoću. Također, žena koja ima strahove od neželjene trudnoće psihički može stvoriti ogromnu blokadu u sebi i da ne ostane u drugom stanju iako je sve u redu sa njom iako je plodna.

Kada gledate 5.kuću ova kuća uvek pokazuje prvo rođeno dete kao i kakav ćete odnos vi imati sa decom. Ako se vladar 5.polja nađe u opoziciji vaše dete će vas razočarati i nećete imati baš fine odnose sa njim. Nemojte tumačiti kao neku mogućnost već tumačite vrlo objektivno. Svaka opozicija sa 5.kućom dovodi do problema sa detetom prvim i donosi opet velike patnje roditelju, brige.

Također, nemojte nikada zaboraviti da će vrh 5. kuće, vladar 5. kuće i dopuna ako se nađu planete u 5.kući pokazati ujedno da li vi uopšte želite da imate dete to je što se tiče psihološke strane vaše a kada se gleda dali ćete uopšte imati dete, morate pažljivo sve gledati, ceo vaš horoskop a ne samo gde je vama vladaoc otišao. Nemojte zaboraviti da su vodeni znakovi plodni kao i zemljani.

Vazdušni i vatreni su neplodni. Također ne treba da vas plaši ili da vas zabrinjava ako slučajno imate vrh 5. kuće u vatrenom ili vazdušnom znaku, možda je vladar otišao u kući koja je plodna Kada u 5. polju imate Sunce, Mesec, Saturn, Jupiter vi ćete tada imati više dece ili ako se vladar 5. polja nađe u kombinaciji sa ovim planetama. Obično vrh polja pokazuje znak, podznak prvom detetu ili eventualno mu se nalazi mesec a u većini slučajeva obično gde je vladar 5.polja otišao u kom znaku isto tako određuje znak ili podznak ili mesec. u tom znaku. Kada su slučajno u 5.polju nađu Mars ili Uran to ne mora značiti da ćete imati carski rez ali daje garanciju da se vaša deca neće slagati međusobno.