Branko Zivotin, katolički astrolog - prognozer

Retrogradni Merkur u Lavu

Jul 7, do Avgusta 1, 2019

Objavljeno Lipanj 17, 2019

Kako se približava srpanj, približava se retrogradni Merkur u ljeto 2019. godine. Ova degradacija počinje 7. srpnja u vatrenom znaku Lava i završava 1. kolovoza u znaku vatrenog Lava. Retrogradost Merkura počinje u zviježđu Lava gdje će biti u drugoj i prvoj dekadi zviježđa Lava.

Merkur započinje svoj retrogradni pokret od 8. srpnja (srpnja 7. na američkom kontinentu) do kolovoza 1, 2019. kada Merkur nastavlja svoj izravni pokret. Merkur će prolaziti kroz određene stupnjeve u zviježđima od 15 stupnja Lava do 4 stupnja Lava. Sva aktivnost ove intelektualne i mentalne planeta se povlači prema unutra u ovom razdoblju. Kako je retrogradan tad je pravi trenutak za savršenu samoanalize i analize, rasporede, razmišljanja. U studijama je važno da se vratite natrag, da se ponovno pokrenuti.

Više informacije :

Retrogradni Merkur na svjetska zbivanja

Kako će Merkur biti retrogradan u znaku Lava a sama početna deklinacija = 16.7076° može se jamčiti da će Merkur donijeti dosta ljepote u mnogim velikim glavnim gradovima i razna vesela dešavanja. Retrogradni Merkur će u svim velikim gradovima davati neki posebnu veselost gdje će se primijetiti kako su ljudi veseli, razigrani a posebno poslije 20 sati kada se budu šetali gradom.

Za vrijeme retrogradnog Merkura povećat će se broj putnika diljem svijeta. Merkur će donijeti dosta i pojeftinjenja konfekcije pa će biti dosta kupaca i trgovci će trljati ruke a posebno kafići će biti puno gostiju koji će trošiti lovicu. Merkur retrogradan u Lavu će svakako donijeti i veću potražnju kupnje nakita a posebno zlata i srebra.

Život u Beogradu je ionako prelijep gdje se stalno nešto lijepo događa ali za vrijeme Merkura retrogradnog biće prava uživancija uživati ​​u Beogradu. U Beogradu će se dešavati razna sportska dešavanja a turista će biti izuzetno dosta koji će imati šta posjetiti u Beogradu a poseban će biti događaj razgledanje Beograda iz riječne perspektive, vožnja Savom i Dunavom. Prometna gužva za vrijeme retrogradnog Merkura biće dosta velika u Beogradu, Novom Sadu, gdje će ujedno i pljuštati novčane kazne zbog nesavjesnosti vozača. Gradske plaže biće pune kupača.

Za vrijeme retrogradnog Merkura u Hrvatskoj će biti porast obiteljskog nasilja gdje će muževi lemati svoje žene, momci djevojke i gdje će biti ozbiljan problem u Hrvatskoj s nasiljem nad ženama. Ovo razdoblje donosi u Hrvatskoj istaknuta mržnja prema Romima i Srbima. Svađe u Hrvatskoj se pretvaraju u ozbiljne tuče gdje će biti fizičkog ozljeđivanja. Jednom reciju, nasilje, govor mržnje prisutno će biti u Hrvatskoj. 

Od 15 srpnja retrogradni Merkur se nalazi na 15 stupnju Lava i pravi teško pomračenje sa Marsom i Suncem dok je zviježđe Ophiuchus u porastu. Od 13 srpnja do 20 srpnja razdoblje kada će biti jako nevrijeme, pljuskova, jaka grmljevina praćeno s gradom. 

Biće para kao što se primjećuje da će se povećati broj letova. Najlošija avio- kompanija biće svakako Air Serbia, Air Croatia gdje neće biti ni malo jeftini a ljubaznost i usluga katastrofalna a najbolja avio-kompanija za vrijeme Merkura retrogradnog biće Qatar Airways.

Ljubavnih problema i financijskih problema ima će zviježđa;

Kako je Merkur retrogradan u zviježđu Lava od od srpnja 7 do kolovoza 1, planeta Merkur retrogradna, što ukazuje da Lavovi treba posebno obratiti pozornost u tom razdoblju mnoge stvari u njihovom životu jer mogu imati probleme kao što su; komunikacija, ljubavnih, razmjene informacija, razmišljanja, turističkih projekata i tehnologije, prometu. Ovo je vrijeme da obratite pozornost na te stvari. Ovo je vrijeme da Lavovi obrate pozornost na te stvari.

Osobe koje su rođene u prvoj dekadi zviježđu Lava (srpnja 23 do kolovoza 1 a vladar dekade je planet Sunce) ili imaju podznak u Lavu ili Mjesec u Lavu ili planet poput Merkura, Marsa i Urana u prvoj dekadi će doživjeti puno nesporazuma i komunikacijskih problema u njihovom odnosu. Ovakvih problema će imati od srpnja 18 do kolovoza 1, 2019. godine.

Zviježđe Ovan, Rak, Vaga, Kozorog, i to osobe koje su rođene u drugoj dekadi, ima će dosta grešaka za vrijeme retrogradnom Merkura u razdoblju 7 srpnja do 1 kolovoza. Isto tako će imati probleme u ljubavi, financijskih kao i svađe sa najmilijima sljedeći Zodijački znaci; Bik, dok će se Blizanci susresti s mnogo profesionalnih prepreka, Lav (kolovoz 2, do kolovoza 11 a vladar ove dekade je planet Jupiter).

Moje Usluge:

Škorpion, Ophiuchus i Strijelac će imati probleme u komunikaciji unutar obiteljskog okruženja mogu se pojaviti u tom vremenskom razdoblju, i to isključivo osobe koje su rođene u prvoj dekadi. Na primjer, ako je nekome Merkur retrogradan u kući IV natalne karte, može se brinuti zbog njegovog smještaja, njegove obitelji, ako je Merkur retrogradan u kući XI, može doći do problema ili kašnjenja u njegovim projektima, njegovi prijatelji, itd.